Claus Birch

Claus Birch

Ekspert i Visuel kommunikation og online marketing

Claus Birch; Visuel kommunikation er den hurtigste metode, når du skal have din målgruppe i tale.

Mit navn er Claus Birch og jeg ved at tekst kan være mere præcis kommunikation end billeder. Landets love består af en masse tekst – netop af samme grund.

Når man kommunikerer visuelt løber man samtidig risikoen for at en del af læserne misforstår budskabet. Det er dog en risiko der er værd at løbe for billeder og grafik fanger din læsers opmærksomhed hurtigt.

… og er der noget vi ALDRIG gør så er det at spilde modtagerens/læserens  tid.

Ekspert – Claus Birch – kan det nu passe?

Jeg har en 5 årig uddannelse (Master) i Visuel Kommunikation og jeg har arbejdet professionelt med faget siden 1996 – såeh … jow jeg vil godt være bekendt at kalde mig ekspert i visuel kommunikation. Jeg har i alle årene også beskæftiget mig med Online markedsføring og SEO. Det lykkedes os at holde Birch-reklamebureau.dk i toppen på alle de vigtige søgeord.

Hvorfor blogger jeg?

Jeg nørder rigtig meget med video, fotografering og alle former for markedsføring og kommunikation. Jeg opsamler en masse viden som jeg lige så godt kan dele med dig. Jeg hygger mig med at skrive, det holder hjernen i gang. Måske jeg skriver en bog engang? (Opdateret 2022: …. jeg er færdig med de første 100 sider) 🙂

Jeg skriver ofte visuelt – det vil sige at jeg … bruger tegn og pauser … som her … Det fungerer fint for mig.  🙂

Min baggrund

Jeg er gift med skønne Hanne som jeg har kendt siden vi var børn. Sammen har vi tre dejlige unger som er skarpe i pæren på den helt rigtige måde – de skal nok drive det til noget. Hanne og jeg har drevet virksomhed sammen siden 1997. Mine praktiske gener har jeg fra min morfar, min far og min tid som Teknisk Assistent i byggebranchen. hvor jeg har tegnet huse, bygninger og en enkelt borerig til Nordsøen har jeg da også slået streger på.

Som 25 årig blev jeg optaget på Kunsthåndværkerskolen (Nu Designskolen Kolding) i 1990, hvor jeg lærte en masse skønne mennesker at kende. Mange af underviserne var i særklasse nogle orginaler … men jeg lærte enormt meget og jeg tog det alvorligt.

Cirka 1995 – her blev interessen for videoproduktion vakt til live

Efter uddannelsen var jeg en tur over Lego World, hvor jeg designede figurer til Lego-parken i England. Det var sjovt. Derefter var jeg godt et år på reklamebureau hos Scan Ad i Haderslev, hvor jeg også lærte en masse af Wolf Viking, Jørgen Chang og pigerne. Bl.a. lavede jeg den første hjemmeside som Scan Ad solgte til en kunde.

Det var ikke så tit virksomheder fik hjemmesider der i midt 90´erne.

Så kunne jeg ikke styre mig længere og sprang ud som selvstændig sidst i 1997 under navnet Claus Birch Design. Senere ændret til; Birch reklame og webbureau som vi havde i 17 år. Vi var en god lille fleksibel størrelse, hvor vi var heldige at arbejde for nogle af landets største (og mindste) virksomheder. Arbejdsområderne var strategi (også visuel), annoncer, tryksager, online og video. Gode medarbejdere hjalp til de gode resultater vi opnåede for kunderne.

Undervisning

I alle årene som selvstændig har jeg brugte en stor del af min tid på at undervise. Det kan jeg godt li´og jeg synes jeg er god til at få puttet noget viden og erfaring ind i hovederne på folk. Jeg har igennem årene undervist i blandt andet; online marketing, fotografering og videoproduktion.

Har du brug for hjælp – skal du ikke tøve med at kontakte mig.

Claus Birch